Ga naar inhoud

IJsclub Hou Streek

Coevorden

Archive

Category: Algemeen

Coevorden – IJsclub Hou Streek nam onlangs in klein gezelschap al afscheid van Bé Schotkamp en benoemde hem tot erelid. Dinsdagavond werd met de vrijwilligers een gezellige avond gehouden in Talens, waar Schotkamp nog eens in het zonnetje werd gezet.

Bé Schotkamp is maar liefst 43 jaar bestuurslid van de Coevorder ijsclub geweest. De laatste jaren was hij penningmeester. Voorzitter Geert Talens sprak Schotkamp toe in hotel-restaurant Talens en prees zijn jarenlange inzet. Talens repte daarna over de hoop op een mulitifunctionele baan en ziet daartoe zeker kansen. Maar allereerst hoopt hij natuurlijk op vorst, zodat deze winter toch nog geschaatst kan worden. Wethouder Geert Roeles ging met name in op het belang van sport. ‘Sporten levert een bijdrage aan de gezondheid en daarom heeft sport bij de gemeente een hoge prioriteit.’

Tot slot sprak Bart Jonkers, voorzitter van KNSB gewest Drenthe, die inging op het feit dat inzet van vrijwilligers onontbeerlijk is. Als dank voor zijn jarenlange inzet kreeg Schotkamp de zilveren speld van de KNSB. Zijn vrouw Anneke kreeg bloemen uit handen van Geert Talens.

 

 

Vanmorgen vroeg is door de ijsmeesters het ijs gemeten. Nog maar net aan 6 cm, terwijl het toch minstens 7 moet zijn.

Met 4 man naast elkaar was al en probleem. Laat staan als er en hele groep mensen bij elkaar staat.

Daarom is besloten de opening naar maandagmiddag door te schuiven.

Het bestuur het graag anders gezien. We rekenen op uw begrip voor de situatie.

 

Misschien moet gezien de weersverwachting wel en beroep op de vrijwilligers gedaan worden.

Vanavond is het voltallige bestuur voor spoedoverleg bijeen geweest.

Het is klip en klaar. Het ijs is de laatste dagen onvoldoende aangegroeid. Een minimum van 7cm dikte is dringend gewenst, en het is amper 3 cm. Wel van goed kwaliteit, maar nog veeeeel te dun.

Bij het sneeuwruimen is er weer een super enthousiaste vrijwilliger met kruiwagen en al door gezakt. L

Een volle dag van -5º C is normaal goed voor 1 cm ijs groei. Maar de warme decembermaand heeft te veel warmte in het water en bodem achter gelaten. Het is onverantwoord om hierop te gaan schaatsen.

Nog gevaarlijker is het op open water!!!!!!!!!

Er wordt van dag tot dag bekeken of de baan open kan. We laten het u hier weten.

Waar het team vrijwilligers al bang voor was, is helaas gebeurd.

Bij het schoonvegen van de baan is de eerste er al doorheen gezakt.

Heel jammer dat het nog te weinig heeft gevroren voor een degelijke ijsvloer.

Morgen wordt er weer een poging gewaagd het sneeuw te ruimen, en zal de ijsconditie voor massaal gebruik, bepaald worden.

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

In oktober en begin november worden onze donateurs weer benaderd voor de baankaarten. Alle donateurs bedankt voor hun bijdrage. Alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet bij het rondbrengen van de baankaarten en de voorbereidende werkzaamheden op en langs de ijsbaan.

Skeeleren in Coevorden gaat weer van Start. Woensdag 11 april starten in Coevorden weer skeelertrainingen. Voor gevorderden en beginners. Vanaf 18.45 uur de beginners, vanaf 20.00 uur de gevorderden. Beginnend met 8 techniektrainingen.
Locatie Europark, op de grens Duitsland/Nederland

Hou Streek donateurs krijgen op vertoon van de kaart €5,00 korting

Omdat veiligheid voorop staat, is het dragen van een helm en minimaal polsbeschermers voor iedere deelnemer tijdens alle trainingen verplicht!
Voor nadere informatie en aanmelding kunt u zich telefonisch melden bij KNSB/SBN-trainer Johan van Schie (tel 0524-221089)
Voor meer informatie over skeelerbenodigdheden:

Schaats en Skeelershop:
Parallelweg 39
Coevorden
G vd Haar 0524-516870

Na een korte maar heftige vorstperiode, waar velen konden genieten en kennis maken met winterse gezelligheid is het weer over. Zo snel als de vorst kwam is deze ook weer weg. We kunnen alleen maar hopen dat er weer snel een prachtige ijsperiode komt. Ook dan hopen we weer te kunnen rekenen op vele vrijwilligers. (er zijn er nooit genoeg)

Iedereen hartelijk bedankt!

De vrijwilligers voor hun inzet, bij de voorbereidingen van het maken van een mooie ijsbaan, het vegen, het verzorgen van de inwendige mens, de kassa, de kantine, de machines, EHBO, de website en vele andere zaken die komen kijken om het voor iedereen naar zijn of haar zin te maken.
Alle bestaande en nieuwe donateurs bedankt. Zonder hen is het open houden en onderhouden van een natuurijsbaan niet mogelijk.
Sponsoren van materialen als hout, brandstof, het beschikbaar stellen van gereedschappen, andere materialen en veel, heel veel tijd.

Iedereen die betrokken is of was bij de ijspret, hartelijk dank!!

De bekende unit aan het begin van de ijsbaan word opgeknapt. In deze unit worden de entreekaarten en het lekkers verkocht. Deze unit wordt aan de buitenkant bekleed met houten planken en krijgt nieuwe ramen en kozijnen. Daardoor krijgt de unit een soort uitstraling van een skihut. Het begin ziet er heel mooi uit. Het is ook de bedoeling dat de opa’s en oma’s die niet willen schaatsen in de unit kunnen zitten om een kopje koffie of chocolademelk kunnen drinken.

2910201129102011001

0511201100105112011