Coevorden – IJsclub Hou Streek nam onlangs in klein gezelschap al afscheid van Bé Schotkamp en benoemde hem tot erelid. Dinsdagavond werd met de vrijwilligers een gezellige avond gehouden in Talens, waar Schotkamp nog eens in het zonnetje werd gezet.

Bé Schotkamp is maar liefst 43 jaar bestuurslid van de Coevorder ijsclub geweest. De laatste jaren was hij penningmeester. Voorzitter Geert Talens sprak Schotkamp toe in hotel-restaurant Talens en prees zijn jarenlange inzet. Talens repte daarna over de hoop op een mulitifunctionele baan en ziet daartoe zeker kansen. Maar allereerst hoopt hij natuurlijk op vorst, zodat deze winter toch nog geschaatst kan worden. Wethouder Geert Roeles ging met name in op het belang van sport. ‘Sporten levert een bijdrage aan de gezondheid en daarom heeft sport bij de gemeente een hoge prioriteit.’

Tot slot sprak Bart Jonkers, voorzitter van KNSB gewest Drenthe, die inging op het feit dat inzet van vrijwilligers onontbeerlijk is. Als dank voor zijn jarenlange inzet kreeg Schotkamp de zilveren speld van de KNSB. Zijn vrouw Anneke kreeg bloemen uit handen van Geert Talens.